1 min

Acer’s CEO J.T. Wang heeft aangekondigd ontslag te nemen wegens tegenvallende resultaten van het bedrijf. Per 1 januari legt hij zijn werkzaamheden als CEO neer. De topman zal nog wel tot het tweede kwartaal van 2014 zijn rol als voorzitter van het bestuur blijven invullen.

J.T. Wang heeft bekendgemaakt dat hij zijn functie als CEO van Acer per 1 januari 2014 neer zal leggen. Reden hiervoor zijn tegenvallende financiële resultaten van het bedrijf. De topman zal opgevolgd worden door Jim Wong. Zijn doel zal zijn om Acer door de financiële malaise te helpen.

Op dit moment is Acer de op drie na grootste PC-fabrikant ter wereld, maar door het terugdringen van het aantal verkochte PC’s gaan de inkomsten van het bedrijf achteruit. Tijdens het derde kwartaal van 2013 draaide het bedrijf een verlies van 446 miljoen dollar (331,1 miljoen euro). Acer wil dan ook 7 procent van het wereldwijde personeel ontslaan, om zo een besparing van 100 miljoen dollar (74,2 miljoen euro) door te voeren.

Acer is het drie na grootste bedrijf op de PC-markt. De bedrijven boven Acer zijn Lenovo, HP en Dell. Deze partijen hebben afgelopen kwartaal een kleine groei doorgemaakt. Acer’s PC-verkoop is daarentegen met 35 procent gedaald tijdens het derde kwartaal.