Sinds het netbook-tijdperk -dat overigens maar kort duurde- zo goed als afgesloten is, is Acer op zoek naar zichzelf. Vooralsnog lijkt het bedrijf nog geen einde te hebben gevonden en gaat het niet bijzonder goed. Onlangs werd bekend dat de huidige CEO zijn taak neerlegt, vandaag wordt bekend dat de oprichter van het bedrijf zich weer met de leiding gaat bemoeien.

J.T. Wang, vanaf heden voormalig CEO van Acer, heeft bij de bekendmaking van zijn vertrek aangegeven dat het hem spijt dat hij het lot van Acer niet heeft kunnen keren. Enkele weken later is bekend wie een groot deel van de leiding in handen neemt; oprichter Stan Shih zal zowel voorzitter van het bestuur als president worden en wel per direct.

In eerste instantie zou Jim Wong, de huidige president, de taak als CEO op zich nemen in 2014, dan zou Wang officieel aftreden. Alle besluitrechten lijken nu echter bij Shih te komen liggen. Wang en Wong zullen wel aanblijven als adviseurs van Shih. Wie nu de taak als CEO op zich zal nemen is op dit moment onduidelijk.

Ook George Huang, mede-oprichter van het bedrijf, zal zich weer bij het bestuur van het Taiwanese bedrijf voegen.