1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Acer heeft aangekondigd dat Jason Chen per 1 januari 2014 de functie van CEO op zich zal nemen. Chen staat momenteel nog aan het hoofd van de strategische afdeling van TSMC, een fabrikant van halfgeleiders.

De afgelopen maanden waren voor Acer rumoerig te noemen. Vanwege tegenvallende financiële resultaten besloot de toenmalige CEO J.T. Wang begin november om op te stappen en in het begin van 2014 het stokje over te dragen. Niet lang daarna besloot oprichter van het bedrijf Stan Shih om de leiding toch op zich te nemen, totdat er een nieuwe CEO zou worden aangewezen.

Gisteren heeft Acer officieel bekend gemaakt dat Jason Chen per 1 januari 2014 de nieuwe CEO van dit Taiwanese bedrijf zal gaan worden. Chen (op de afbeelding rechts) bekleedt momenteel nog de functie van hoofd verkoop en marketing van de eveneens Taiwanese fabrikant van halfgeleiders TSMC.


Cheng was in de periode tussen 1991 en 2005 werkzaam voor Intel, alvorens hij tot vice-president van de strategische afdeling van TSMC werd benoemd. Met de aanstelling van Chen als aanstaande CEO zal Wang aanblijven als voorzitter van Acer. Chen zal mede verantwoordelijk worden voor het onderzoeken van nieuwe bedrijfsstrategieën. Ook zal hij de communicatie tussen het bestuur en het managementteam dienen te verbeteren.