1 min

Een aanzienlijk gedeelte van de investeerders van Microsoft heeft het gemunt op de Bing- en Xbox-producten, welke niet genoeg zouden opleveren of voor verlies zorgen. Uitgaand CEO Steve Ballmer neemt het echter op voor deze Microsoft-producten.

Vannacht, tijdens zijn allerlaatste jaarlijkse bijeenkomst met investeerders als CEO van Microsoft, heeft Steve Ballmer aangegeven dat Bing en Xbox een integraal deel van Microsoft’s toekomst vormen. Ballmer legde veel aandacht op de Xbox One, wat volgens de vertrekkend topman hét voorbeeld is van "een reflectie van een bedrijf, ons bedrijf, dat verenigd is in een gemeenschappelijke visie."

Wat Bing betreft, wijst de aftredende CEO erop dat de zoekdienst een hulpmiddel is om andere services van Microsoft te verbeteren. Microsoft’s cloudplatform Windows Azure is zo’n onderdeel dat bij het testen en verbeteren ervan profiteert van de informatie die vanuit Bing wordt verkregen.

Een deel van de investeerders heeft zich uitgesproken voor het afstoten van Bing en Xbox. Beide afdelingen zijn al enkele jaren notoire geldputten. Aan de andere kant is de Xbox-afdeling Microsoft’s grootste recente succes op de consumentenmarkt terwijl Bing in veel Microsoft-producten zoals Windows, Windows Phone en diezelfde Xbox is ingebouwd.

Het afstoten van deze onderdelen zou dus voornamelijk een oplossing voor de korte termijn zijn, terwijl Microsoft’s bestuur momenteel vooral bezig is met de langere termijn. Voor de langere termijn zouden deze afdelingen juist een uitkomst kunnen blijken.