1 min

Microsoft CEO, Steve Ballmer, heeft laten weten geen aanleiding te zien om het bedrijf op te splitsen. Dat blijkt uit een aandeelhouders vergadering waarin Ballmer stevig is verhoord. "Dit is nog steeds het Windowstijdperk en we zullen daar altijd in zitten."

"Ik zie niets in het opsplitsen van het bedrijf. Ik geloof ook niet dat dit fundamenteel extra waarde op zou leveren", aldus de topman van Microsoft. Volgens Ballmer is de kracht van het bedrijf de samenwerking tussen alle producten. Zo noemde hij als voorbeeld de Xbox 360 en zoekmachine Bing. "Deze afdelingen kan je niet van elkaar splitsen."

Op de vraag hoe de toekomst van de techwereld eruit zal gaan zien antwoorden Ballmer: "We zullen in de komende paar jaar met meer veranderingen en innovatie te maken krijgen dan dat we in de afgelopen tien jaar gezien hebben."

Bill Gates, voormalig CEO en medeoprichter van het bedrijf, stelde dat Microsoft zich in de toekomst zal richten op nieuwe producten. Met deze producten bedoelt Gates mogelijk Windows 8-tablets die aankomend jaar op de markt verschijnen. Ook stelde de aandeelhouders vragen over uitspraken van experts die zeggen dat we in het ‘post pc’-tijdperk zijn beland.

"We bevinden ons in het Windowstijdperk en daar zullen we altijd in zitten", reageerde Ballmer.