1 min

Edsel Ford II, de directeur van autobedrijf Ford, heeft aangegeven dat CEO Alan Mulally plannen heeft om nog minstens een jaar aan te blijven in zijn positie. Indien dat inderdaad het geval is, lijkt de kans nihil dat de topman aan zal worden gesteld als CEO van Microsoft.

Microsoft zoekt sinds afgelopen augustus openlijk naar een opvolger voor Steve Ballmer, wie zijn aftreden als CEO van de softwaregigant toen aankondigde. Alan Mulally, momenteel CEO van Ford, werd gezien als een voorname kandidaat voor de opvolging van Ballmer. De uitspraken van Ford lijken echter een streep door de rekening te zijn. Microsoft zou eerder aan hebben gegeven dat het probeert om nog voor de jaarwisseling een nieuwe CEO te presenteren.

De achterkleinzoon van de oprichter van autobedrijf Ford beweert dat Mulally heeft aangegeven dat hij minstens tot het eind van 2014 CEO zal zijn van Ford. Bloomberg sprak tevens met Mulally tijdens een presentatie van de nieuwe Ford Mustang, maar de topman ontweek alle vragen betreffende Microsoft.

Met het mogelijke afvallen van Mulally wordt de kans groter dat de keuze op één van de andere overgebleven kandidaten zal vallen. Voor zover bekend zijn dat Kevin Turner, Satya Nadella, Stephen Elop en Tony Bates.