2min

Eind vorige week meldde Edsel Ford II, de directeur van autobedrijf Ford, dat CEO Alan Mulally nog zeker een jaar bij zijn bedrijf zou aanblijven. Hiermee is de kans dat Mulally als topman bij Microsoft geslonken. Gisteren verscheen echter het gerucht dat er mogelijk een nieuwe, onbekende kandidaat kans maakt op het CEO-schap van Microsoft.

Het einde van het jaar komt dichterbij. Dat betekent dat het niet te lang meer zal duren eer we de officiële opvolger van Steve Ballmer kunnen verwachten. Deze huidige CEO van softwaregigant Microsoft zal naar verluidt nog dit jaar door een nieuw gezicht worden vervangen.

Sinds de aankondiging van het vertrek van Steve Ballmer is de geruchtenmachine op volle toeren gaan draaien. Hierbij werden onder andere Kevin Turner, Satya Nadella, Stephen Elop en Tony Bates genoemd als potentiële kandidaat. Ook Ford’s CEO Alan Mulally werd tot afgelopen vrijdag voor een serieuze kanshebber gehouden.

Uit een interview met de achterkleinzoon van de oprichter van autobedrijf Ford, bleek echter dat Mulally heeft aangegeven dat hij nog tot minimaal het einde van 2014 zijn functie als CEO zal blijven bekleden. Het bestuur van Microsoft zou door deze bewering een streep hebben getrokken door de naam Mulally.

Gisteren berichtte de website AllThingsD over een nieuwe, niet eerder genoemde kandidaat. Microsoft zou naar verluidt een kandidaat prefereren met een inhoudelijke relevante achtergrond. Als de softwaregigant de CEO voor een langere tijd aan zich wil binden is dit een aannemelijke voorkeur. Hoewel het vooralsnog berust op speculatie, is de naam Patrick Gelsinger komen bovendrijven.

Gelsinger is reeds meer dan 30 jaar werkzaam in de technologiewereld. Als technicus begonnen bij Intel heeft hij zich op weten te werken naar een van de hoogste posities binnen dit technologiebedrijf. Momenteel is Gelsinger de CEO van VMware, een Amerikaans bedrijf dat virtualisatiesoftware ontwikkelt. De komende periode zal meer duidelijk worden over hoe serieus Gelsinger als kandidaat voor het CEO-schap van Microsoft zal zijn.