1 min

Microsoft zou mogelijk een nieuwe naam hebben toegevoegd aan de shortlist voor de rol van CEO. Het gaat om Steve Mollenkopf, de huidige COO van chipfabrikant Qualcomm.

De geruchten rondom de opvolger van vertrekkend CEO Steve Ballmer blijven maar komen en dat zal ongetwijfeld ook voortduren totdat de rol officieel is ingevuld. Gisteren werd bericht dat Alan Mulally als kandidaat vrijwel zeker afgevallen is, hij zou zijn rol als CEO van Ford minimaal tot eind 2014 voortzetten. De 44-jarige Steve Mollenkopf wordt nu door Bloomberg opgewaardeerd tot een serieuze kandidaat.

Microsoft zou het liefst nog voor de jaarwisseling een nieuwe CEO presenteren. De tijd begint inmiddels echter te dringen, zeker als er ineens weer nieuwe kandidaten worden overwogen. Het is bekend dat Microsoft uitvoerige gesprekken gevoerd heeft met tientallen personen, onduidelijk is of Mollenkopf hier ook bij zat.

Mollenkopf is de Chief Operating Officer van chipfabrikant Qualcomm, wat tegenwoordig een grote speler is op de markt voor smartphones en tablets. De ervaring van Mollenkopf zou Microsoft dan ook van pas kunnen komen bij het terugwinnen van aandeel in deze markten.

Woordvoerders van zowel Microsoft als Qualcomm weigerden commentaar te geven tegenover Bloomberg.