1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft verschillende merknamen aangevraagd met de term ‘Mod’. Het gaat om de merken; Mod, Windows Mod, Office Mod, Microsoft Mod en Microsoft Office Mod. Grote vraag is nu natuurlijk waarvoor deze merknaam gaat dienen.

Microsoft bezit vele merknamen, waarvan Windows, Office, Hotmail, Live, Bing en Xbox ongetwijfeld de meest bekende zijn. Op internet wordt inmiddels flink gespeculeerd wat mogelijk het doel is van de nieuwe merknamen, Microsoft heeft zelf nog geen verklaring afgegeven rond de nieuwe merknamen. Als we de beschrijving van de nieuwe merken bekijken waarvoor deze zullen worden gebruikt worden we niet veel wijzer:

"Computer operating system software; computer software; computer hardware; computer peripherals; computer accessories; mobile computing devices; (and) mobile communication devices"

De speculaties op internet lopen uiteen van een nieuwe naam voor het nieuwe startscherm in Windows 8 en Windows Phone. Origineel gebruikte Microsoft hiervoor de naam Metro, maar vlak voor het uitbrengen van Windows 8 staakte Microsoft het gebruik van deze naam, waarschijnlijk vanwege een dispuut met het Duitse Metro Group. Nu worden verschillende namen gebruikt voor de tegeltjes interface zoals; immersive en Modern UI.

Er zijn echter ook speculaties dat het zou gaan om een nieuw Office-product. Mogelijk voor een Office-versie voor iOS of een Office-versie die geheel binnen het nieuwe Windows 8-startscherm werkt vanuit de Windows Store.

Aan de andere kant zou ook het ook kunnen gaan om een compleet nieuwe Microsoft product of dienst. Zolang Microsoft zelf niet met een verklaring naar buiten komt of er informatie uitlekt blijft het speculeren.