Google heeft besloten niet verder te gaan met de apps Bump en Flock. De apps zullen verwijderd worden uit de App Store en Play Store. Dat zal op 31 januari gebeuren.

Afgelopen september heeft Google de ontwikkelaar achter Bump en Flock gekocht, maar de diensten bleven toen beschikbaar. De zoekgigant heeft nu echter besloten dat het team zich zal gaan focussen op projecten van Google en om die reden zullen Bump en Flock stopgezet worden. Dit maakte David Lieb, mede-oprichter en CEO van Bump bekend in een blog genaamd "All good Things…"

Met bump is het mogelijk om bestanden te delen tussen mobiele apparaten door in de app een bestand te kiezen en vervolgens met je toestel tegen een ander toestel met Bump te tikken. Hierdoor wordt er contact gelegd tussen de twee apparaten en kan het bestand verzonden worden. Met Flock is het mogelijk om foto’s te delen, waarbij de foto’s op een wereldkaart worden weergegeven zodat je kunt zien waar ze zijn genomen.

De apps zullen per 31 januari verwijderd worden uit de App Store en Play Store. Gebruikers zullen tot die datum hebben om alle gegevens die ze op de servers van Bump en Flock hebben staan te verwijderen. Na deze datum zullen alle gegevens van de servers verwijderd worden. Gebruikers kunnen de app openen en aangeven dat ze hun bestanden willen ophalen. De gebruiker zal vervolgens een e-mail ontvangen met instructies om de bestanden te downloaden.