1 min

Begin dit jaar bleek dat de servers van Winamp waren overgeheveld van AOL naar die van Radionomy, waarvoor een overname een verklaring zou kunnen zijn. Vandaag heeft het uit België afkomstige bedrijf bevestigd dat het zowel Shoutcast als Winamp heeft overgenomen.

In een officieel persbericht heeft Radionomy vandaag bevestigd dat Shoutcast en Winamp zijn overgenomen van AOL. Welk bedrag met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Naar schatting zal er tussen de vijf en tien miljoen dollar op tafel zijn gelegd. Dit is een schijntje, in vergelijking met de 80 miljoen dollar die AOL in 1999 ervoor heeft opgehoest.

Winamp is een muziekspeler waarmee offline muziekbestanden en online radiostreams beluisterd kunnen worden. De Shoutcast-plugin biedt gebruikers van Winamp de mogelijkheid zelf te streamen. De database van radiostations van Shoutcast bestaat uit meer dan 50.000 stuks, wat door de overname is uitgebreid naar meer dan 60.000.

Radionomy heeft grootse plannen met de overgenomen muziekspeler en plugin. Radionomy’s CEO Alexandre Saboundijan: "Er is een duidelijke rol weggelegd voor Winamp in de toekomst van de online media. We proberen de muziekspeler zo veelzijdig mogelijk te maken door nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Te denken valt aan toepassingen voor de auto, desktopcomputer, mobiele apparaten en vele andere platformen."