1 min

Microsoft heeft zojuist bekendgemaakt dat Satya Nadella de nieuwe CEO van het bedrijf is geworden. De geboren Indiër is daarmee de derde CEO van Microsoft. Zijn voorgangers waren Steve Ballmer en Bill Gates.

Satya Nadella is een 46-jarige Indiër die al 22 jaar werkzaam is bij Microsoft. In zijn vorige functie binnen Microsoft was hij verantwoordelijk voor de Cloud & Enterprise-tak van de softwaregigant. Dit is een tak die de laatste jaren erg succesvol is geweest en een grote bijdrage heeft gedaan in de winst van Microsoft.

Microsoft was sinds augustus op zoek naar een CEO voor het bedrijf. Verschillende kandidaten hebben naar verluidt de revue gepasseerd, maar Microsoft doet hier geen uitspraken over. Onder de kandidaten bevonden zich Hans Vestberg (CEO van Ericsson), Stephen Elop (voormalig CEO van Nokia), Tony Bates (verantwoordelijk voor Business Development bij Microsoft), Kevin Turner (COO van Microsoft), Alan Mulally (CEO van Ford) en Steve Mollenkopf (CEO van Qualcomm).

Uit deze hele stevige line-up is uiteindelijk de keuze gevallen op Satya Nadella, een man met een voorliefde voor Cricket en Poëzie. Op deze pagina wordt Satya Nadella door Microsoft gepresenteerd.