Google heeft aan de Amerikaanse toezichthouder SEC laten weten dat het 20 tot 30 miljard dollar buiten de Verenigde Staten houdt om eventueel te kunnen gebruiken voor overnames. De SEC wilde graag weten waarom Google buitenlandse inkomsten niet naar de Verenigde Staten haalt.

Google verdient genereert ongeveer de helft van de omzet buiten de Verenigde Staten. Als de zoekgigant al die buitenlandse inkomsten naar de Verenigde Staten haalt, moet daar belasting over worden betaald. Google houdt een deel van de inkomsten echter op buitenlandse rekeningen. Omdat het om zo’n gigantisch bedrag gaat wilde de SEC graag poolshoogte nemen waarom Google dit niet doet.

Volgens Google is het "redelijk aannemelijk" dat dit geld in de toekomst zal worden uitgegeven aan overnames van buitenlandse bedrijven. Er wordt steeds meer betaald voor de acquisitie van bedrijven en Google rekent erop dat dit trend zich zal voortzetten.

Volgens Bloomberg hebben de 307 Amerikaanse bedrijven die het onderzocht ongeveer 206 miljard dollar op buitenlandse rekeningen staan.