2min

Officieel weten we nog niet of Apple en Beats Electronics met elkaar in zee gaan, maar dat zal mogelijk veranderen tijdens de keynote voorafgaande aan de WWDC-beurs. Er zijn volgens Billboard echter wat haarscheurtjes ontstaan, nadat details over de deal van tevoren zijn uitgelekt.

Apple had de overeenkomst met Beats Electronics ongetwijfeld willen aankondigen tijdens de keynote van de WWDC-beurs. Aangezien veel mensen nu nog steeds gissen naar de toedracht van de acquisitie zou de bekendmaking waarschijnlijk als een bom inslaan als deze vooraf nog steeds geheim was.

Dat scenario hebben acteur Tyrese Gibson en Beats-oprichter Dr. Dre echter eigenhandig de nek om gedraaid toen Gibson een video op internet plaatste waarin Dr. Dre in feite bevestigde dat Apple zijn bedrijf over zou nemen.

Apple zou woedend zijn over deze video en volgens ingewijde bronnen "implodeerde de Apple-top bijna van woede". In de tussentijd hebben we vanuit zowel Apple als Beats Electronics ook niets meer gehoord over de deal, wat vraagtekens oproept over de voortgang van de onderhandelingen.

Billboard noemt ook andere punten waarom de onderhandelingen lang lijken te duren. Zo zijn er vraagtekens over hoe Beats’ topmannen Jimmy Iovine en Dr. Dre in het management van Apple zullen passen. Ook blijkt Beats Electronics slechts deels eigenaar te zijn van de streamingdienst Beats Music.

Dat de overname voor Apple gevoelig ligt is misschien ook niet zo gek: Beats Electronics wordt voor 3,2 miljard dollar ingelijfd. De grootste overname die Apple voor zover bekend ooit deed was Steve Jobs’ bedrijf NeXT, wat in 1996 voor 429 miljoen dollar werd overgenomen. Apple richt zich over het algemeen op de overname van veelbelovende startups die enkele miljoenen kosten.