De onderhandelingen tussen Beats en Apple worden volgende week afgerond, aldus Re/code op basis van anonieme bronnen. Apple zou de koptelefoonfabrikant en muziekstreamingdienst voor 3,2 miljard dollar gaan overnemen.

Apple zou zijn zinnen gezet hebben op de koptelefoonfabrikant en muziekstreamingdienst Beats Audio. Beats is eigendom van Dr. Dre en Jimmy Iovine. Beide heren zouden na de overname ook een functie gaan bekleden bij Apple, op welk niveau is echter niet duidelijk. Online verschenen er al grappen dat Dr. Dre een hoge functie zou bekleden, zie onderstaande afbeelding. Dr. Dre bevestigde de overname vorige week min of meer in een video, al leek hij daar niet volledig nuchter te zijn.


Er wordt online ook druk gespeculeerd waarom Apple het bedrijf zou willen overnemen. Als Apple inderdaad 3,2 miljard dollar op tafel legt voor Beats Audio, is dat ook meteen de grootste overname die Apple ooit heeft gedaan. De speculaties lopen uiteen van het beter aanspreken van jongeren via Beats, wat de verkopen van Apple-producten goed zou doen. Jongeren zouden inmiddels minder warmlopen voor een iPhone, omdat hun ouders er ook mee rondlopen.

Een andere reden zou de streamingdienst van Beats zijn. Beats Music is sinds 21 januari beschikbaar en gaat de concurrentie met Spotify aan in de Verenigde Staten. Tot op heden is het succes van Beats Music nog niet enorm, maar met een overname door Apple kan dat in één klap veranderen.