1 min

In navolging van Apple en Samsung lijkt ook Google zich volledig te storten op het vastleggen van de fysieke gesteldheid van gebruikers. Het is overigens niet de eerste keer dat Google een dergelijke poging onderneemt.

Google had in het verleden al eens de dienst Health, die een krappe vier jaar na de lancering weer werd gesloten. Destijds gaf Google aan dat dit kwam doordat de impact van de dienst niet aan de verwachtingen voldeed. Waarschijnlijk heeft de zoekgigant sinds medio 2011 niet stilgezeten, want nu wordt vermoedelijk een nieuwe poging ondernomen met Google Fit.

Tijdens Google I/O zal het bedrijf de nieuwe gezondheidsdienst uit de doeken doen, meldt Forbes. De opkomst van wearables zal mogelijk een goede mogelijkheid zijn om de dienst ditmaal wel tot een succes te maken.

Met Google Fit zal de zoekgigant de concurrentie aangaan met Samsung’s SAMI, een cloudplatform waarop gebruikers hun persoonlijke data vanuit verschillende accessoires veilig moeten kunnen opslaan en bekijken. Apple heeft tijdens de WWDC ook een dergelijk platform met de naam HealthKit gepresenteerd.

Google I/O vindt plaats op 25 en 26 juni.