Samsung voor 36 miljoen dollar beroofd in Brazilië

In het Braziliaanse Campinas in de buurt van Sao Paulo hebben 20 gewapende mannen met machinegeweren een Samsung-fabriek overvallen, in totaal hebben ze voor 30 miljoen dollar aan goederen gestolen. In totaal gingen de overvallers er vandoor met zeven vrachtwagens volgeladen met smartphones, tablets en laptops.

Volgens de Braziliaanse politie kwamen de overvallers net na middernacht binnen door zich te vermommen als werknemers van de fabriek. Ongeveer 200 werknemers waren gewoon aan het werk terwijl de overvallers de buit in de vrachtwagens laden. Sommige werknemers werden ook gegijzeld tijdens de overval en bij hen werd de batterij uit hun smartphone gehaald om te voorkomen dat ze de politie zouden bellen. De overvallers zouden geen geweld hebben gebruikt en in totaal drie uur aanwezig zijn geweest om de buit in te laden.

De overval wordt nu onderzocht door de Braziliaanse politie en zij hebben al aangegeven dat de kans bestaat dat werknemers van Samsung betrokken zijn bij de overval aangezien de overvallers precies wisten waar ze moesten zijn en welke spullen ze moesten meenemen. Samsung heeft inmiddels laten weten erg bezorgd te zijn over het incident en is blij dat er niemand gewond is geraakt. Samsung zegt verder volledige medewerking te verlenen aan de politie en hun best te zullen doen om dit in de toekomst te voorkomen.

Het sluiten van de fabrieken in Brazilië behoort echter niet tot de mogelijkheden, Brazilië heeft een wet die de eigen economie en werkgelegenheid beschermd. Alle producten die worden verkocht in Brazilië moeten ook in het land worden gemaakt, producten die worden geïmporteerd hebben te maken met hele hoge invoerrechten waardoor producten vaak twee keer zo duur zijn dan elders in de wereld. Om die reden hebben veel bedrijven dan ook fabrieken in Brazilië.

Bron:ZDNet