1 min

De lancering van de iPhone 6 kruipt dichterbij en de geruchtenstroom neemt dan als gewoonlijk toe. Volgens The Information zal het Amerikaanse markt gezamenlijk met de nieuwe smartphone ook op de proppen komen met een eigen betaaldienst. Daarbij zou Visa als partner zijn gestrikt.

Apple zou in conclaaf zijn met verschillende bankieren en creditcardmaatschappijen, maar Visa zou al aan boord zijn. Daarmee heeft Apple alvast één van de grootste bedrijven in deze sector aan boord, mits de informatie klopt.

The Information meldt dat de betaalgegevens van de gebruiker lokaal op toestellen worden opgeslagen, in een beveiligde enclave zoals die ook beschikbaar is voor de gegevens van de Touch ID-sensor van de iPhone 5S (review).

Hoe de betalingen zullen verlopen is nog onduidelijk. Apple ondersteunt met alle huidige iPhone-modellen geen NFC-verbindingen. Het Amerikaanse bedrijf heeft vooralsnog zijn geld gezet op Bluetooth Low Energy, maar ook WiFi Direct zou een optie kunnen zijn.

De aankondiging van de iPhone 6 wordt in september verwacht. Dan wordt duidelijk of The Information het bij het juiste eind heeft.