Apple kondigt de iPhone 6 morgen zo goed als zeker aan, maar de eerste video waarin een functionerende versie van de nieuwe smartphone te zien is, is al verschenen. In de video is te zien dat de trotse eigenaar verschillende nieuwe functies alvast even gebruikt.

De iPhone 6 houdt de gemoederen al maanden bezig dankzij een gestage stroom aan geruchten. Wat betreft het uiterlijk is Apple er niet in geslaagd om geheimen tot het laatst te bewaren, maar een functioneel apparaat was tot nu toe nog niet verschenen. In onderstaande video is te zien hoe de iPhone 6 gebruikt wordt, de video toont onder andere de Touch ID-functie en de camera. De extra schermruimte geeft de iPhone 6 een extra horizontale rij met app-iconen.

Mogelijk zien we ook een eerste glimp van de betaalfunctie van het apparaat, het Passbook-icoon is namelijk voorzien van een extra logo, het lijkt op een creditcard. Apple zou de iPhone 6 voorzien van een NFC-chip waardoor contactloze betalingen mogelijk worden. Het is onduidelijk wat er met Apple’s plannen voor het vergelijkbare iBeacons gebeurt.

Apple brengt de iPhone 6 vermoedelijk in twee formaten uit, maar vooralsnog zien we voornamelijk de kleinste variant van 4,7 inch verschijnen. De iPhone 6 met een schermgrootte van 5,5 inch wordt morgen wellicht wel aangekondigd, maar zal mogelijk nog even op zich laten wachten.