2min Devices

‘Apple introduceert ook mobiel betaalsysteem op 9 september’

Apple zal op 9 september de nieuwe iPhone 6 gaat onthullen maar volgens verschillende bronnen komt het bedrijf ook met een nieuw mobiel betaalsysteem dat is gebaseerd op NFC. Het bedrijf werkt hiervoor samen met Visa, Mastercard en American Express.

Er gaan al langer geruchten dat Apple zou werken aan een mobiel betaalsysteem maar tot op heden is het nog niet zover gekomen. Nu duidelijk lijkt te zijn dat de iPhone 6 zal beschikken over NFC is de grote vraag waarvoor Apple deze chip allemaal wil inzetten. Een van de functies van de NFC-chip zal een mobiele betaaldienst moeten worden die het samen ontwikkeld met de drie grootste creditcardbedrijven ter wereld, namelijk Visa, Mastercard en American Express.

Apple zou behalve met de creditcardmaatschappijen ook overeenkomsten hebben gesloten met verschillende banken en winkelketens, namen worden helaas nog niet genoemd. De NFC-chip zal samen moeten gaan werken met Touch ID voor de authenticatie om een betaling te doen, daarbij is dus de vingerafdruk van de gebruiker nodig. In de iPhone 6 zal wederom een vingerafdruksensor in de homeknop zijn verwerkt, dit was ook al het geval bij de iPhone 5S, maar dat toestel beschikt niet over NFC.

Het uitrollen van een mobiel betaalsysteem via NFC staat niet alleen bij Apple op het verlanglijstje, ook Google, PayPal en verschillende banken werken hieraan, maar tot op heden zonder groot succes. Paypal ging eerder dit jaar nog een uitgebreide samenwerking aan met Samsung, daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van de vingerafdruksensor in de Galaxy S5.

Bron:Bloomberg