Virtuele provider Simpel niet langer eigendom van T-Mobile

De Nederlandse virtuele provider was voorheen eigendom van T-Mobile, maar sinds vandaag is het bedrijf zelfstandig. Het management heeft met behulp van externe geldschieters zich uitgekocht bij T-Mobile. Het bedrijf wil zelfstandig een eigen koers gaan varen.

Wat het management van Simpel precies allemaal wil gaan aanpassen is nog onduidelijk. Voorlopig blijft Simpel gewoon actief op het T-Mobile-netwerk als virtuele provider, maar de kans bestaat dat Simpel op termijn gaat onderhandelen met andere providers en zal overstappen op het netwerk van bijvoorbeeld KPN of Vodafone.

Voornaamste reden voor de buyout zou zijn dat Simpel zijn abonnementen moest afstemmen op die van T-Mobile en zich moest schikken naar de toekomstplannen van T-Mobile. Simpel hoeft dat nu niet meer te doen en dat zal ongetwijfeld effect gaan hebben op de abonnementen en prijzen. Simpel bevestigt dat het sinds vandaag zelfstandig is geworden maar doet nog geen aankondigingen over veranderingen. Bij het bedrijf werken 45 mensen en zou ongeveer 240.000 klanten hebben.

Eerder vandaag schreven we al over de introductie van een nieuwe virtuele provider. Vodafone maakt van de winkelketen Belcompany ook een virtuele provider.

Bron:Telecompaper