Essent en Lampiris gaan Nest-thermostaat verkopen

De Nederlandse en Belgische energiemaatschappijen Essent en Lampiris gaan de Nest-thermostaat in het assortiment opnemen. De thermostaat leert de gebruiker kennen en past de verwarming van het huis daar zonder gedoe op aan. Nest is tegenwoordig onderdeel van Google.

De Nest-thermostaat wordt later deze maand onder andere in België en Nederland geïntroduceerd en zal exclusief door Lampiris en Essent worden aangeboden. Andere maatschappijen vissen dus achter het net bij het aanbieden van de slimme thermostaat.

Nest is een product dat leert van zijn gebruiker(s), bijvoorbeeld door schema’s op te stellen van wanneer de bewoners wel en niet thuis zijn. Het is de bedoeling dat de thermostaat de eerste week hulp krijgt en daarna op eigen houtje verder gaat aan de hand van allerlei sensoren. Als er niemand thuis is, kan de temperatuur een paar graden omlaag. Wordt er weer iemand verwacht, dan kan de verwarming tijdig ingeschakeld worden.

De thermostaat en een rookmelder van Nest zullen ook in de losse verkoop gaan, prijzen zijn momenteel nog niet bekend. Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor updates.