1 min

Tags in dit artikel

,

Het Canadese bedrijf BlackBerry is bezig met de lancering van een nieuwe smartphone met een fysiek toetsenbord en een vierkant scherm, genaamd Passport. Volgens het bedrijf zal dat niet het enige opmerkelijke apparaat zijn dat op de markt wordt gebracht.

Vooralsnog is het afwachten of BlackBerry’s onconventionele Passport-smartphone bij gebruikers in de smaak zal vallen. Het toestel heeft een vierkant scherm en beschikt over een fysiek toetsenbord. Dat zijn eigenschappen die voor een smartphone erg ongebruikelijk zijn.

BlackBerry heeft echter nog meer opmerkelijke projecten op de tekentafels liggen voor de komende jaren. Dat blijkt uit uitspraken van Ron Louks, de leider van de hardware-divisie van het bedrijf. Volgens Louks kan BlackBerry het zich veroorloven om risico’s te nemen op de markt, dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de bemoedigende kwartaalcijfers die vorige week werden gepresenteerd. Het plan is dan ook om jaarlijks met een bijzonder apparaat op de proppen te komen.

Louks meldt in het interview dat er momenteel al gewerkt wordt aan een nieuw ongebruikelijk apparaat. Daarover worden echter geen details gegeven.