1 min

Het Canadese BlackBerry heeft het afgelopen jaar vooral een strijd met zichzelf gevoerd om het hoofd boven water te houden, maar dat is gelukt. Het bedrijf focust steeds meer op software dan op hardware, maar brengt komende maand wel twee nieuwe smartphones op de markt, wederom met een fysiek toetsenbord, het handelsmerk van BlackBerry.

Op een uitgelekte roadmap van BlackBerry is te zien dat het bedrijf in september twee nieuwe smartphones op de markt zal brengen, de high-end BlackBerry Passport met een vierkant scherm en de BlackBerry Khan, welke verschijnt in de Porsche-lijn met een ontwerp van Porsche. Het lijkt erop dat de Khan een midrange-toestel is. In september zal BlackBerry ook versie 10.3 van het BlackBerry besturingssysteem uitbrengen.

Links BlackBerry Passport, rechts BlackBerry Kahn

BlackBerry zou volgens veel geruchten ook nog een high-end toestel in de maak hebben zonder fysiek toetsenbord maar dat toestel staat niet op de roadmap voor 2014 en verschijnt dus waarschijnlijk pas in 2015. Tot die tijd moeten gebruikers het stellen met de BlackBerry Z30.