2min

Bij het Britse Carphone Warehouse, de Britse tegenhanger van Phonehouse, hebben ze per ongeluk een videoreview online geplaatst van de nog te verschijnen BlackBerry Passport. Daarmee lijkt het erop dat het toestel zeer binnenkort op de markt komt, maar in de review worden ook enkele andere zaken een stuk duidelijker.

BlackBerry heeft flink wat vernieuwingen in petto voor de BlackBerry Passport. Wat we al wisten is dat de smartphone een uniek scherm krijgt, namelijk een vierkant scherm van 4,5 inch met een schermresolutie van 1440 x 1440 pixels. Het scherm zou enorm productief zijn, wat weer handig is voor professioneel en zakelijk gebruik. Onder het scherm komt ook weer een fysiek toetsenbord, wat toch wel een beetje BlackBerry’s handelsmerk is. Maar het is niet zomaar een fysiek-toetsenbord, het ondersteunt namelijk ook touch, door over het toetsenbord te vegen kan je bijvoorbeeld scrollen door een document maar ook woorden die je zojuist hebt ingevoerd weer verwijderen. In de video wordt het toetsenbord gedemonstreerd.

Verder gaat BlackBerry een stapje verder waar het aankomt op bouwkwaliteit, waar veel fabrikanten steeds vaker aluminium gebruiken, kiest BlackBerry ervoor om voor de behuizing van dit toestel roestvrijstaal te gebruiken, wat nog veel steviger is dan aluminium, maar wel wat zwaarder.

Ook heeft het besturingssysteem, BlackBerry 10, weer een update gekregen met als belangrijkste toevoeging een persoonlijke assistent. Apple heeft Siri, Google heeft Google Now, Microsoft heeft sinds kort Cortana dus kon BlackBerry niet achterblijven. Hoe de persoonlijke assistent van BlackBerry heet is onduidelijk. Wel is de assistent makkelijk aan te roepen via een fysieke knop aan de rechterzijkant van het toestel.

Volgens de laatste geruchten beschikt het toestel aan de binnenkant over een Snapdragon 801-chip van Qualcomm, waardoor het met de prestaties ook wel goed zal zitten. Het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry is in elk geval innovatief, of het toestel ook een succes wordt, moeten we echter afwachten.