Apple’s saffierproducent vraagt faillissement aan

GT Advanced Technologies heeft in Amerika faillissement aangevraagd. Het bedrijf is Apple’s partner voor de productie van saffierglas dat onder andere voor sommige modellen van de Apple Watch gebruikt wordt. Het faillissement komt als een verrassing.

Gisteren heeft GT Advanced Technologies zelf bekendgemaakt dat het een faillissement heeft aangevraagd. Een jaar geleden tekende het bedrijf met Apple nog een contract met een waarde van meer dan een half miljard dollar. Daarmee zou GT Advanced Technologies exclusief aan Apple saffierglas gaan leveren. Dat saffierglas wordt al gebruikt als bescherming van de camera en Touch ID-knop van de iPhones, maar moet ook de Apple Watch van bescherming voorzien.

Hoewel een faillissement is aangevraagd, zal GT Advanced Technologies niet stoppen. CEO Tom Gutierrez meldt: "De aanvraag van het faillissement bekent niet dat het bedrijf zal stoppen. Het geeft ons juist de mogelijkheid om onze plannen met meer overtuiging uit te voeren met een betere balans."

In de aanloop naar de presentatie van de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) leek het bijna zeker dat Apple de smartphones zou voorzien van een schermbedekking van saffierglas. Toen dat niet zo bleek te zijn zakten de aandelen van GT Advanced Technologies geleidelijk in en werd verwacht dat de financiële verwachting naar beneden zou worden bijgesteld.

Naar verluidt heeft er een flinke verandering plaatsgevonden in de relatie tussen Apple en GT Advanced Technologies. Apple zou de financiering van het bedrijf hebben stopgezet, maar het is onduidelijk wat daarvan de toedracht is. Ook is het onbekend of de Apple Watch nog voorzien wordt van saffierglas van GT Advanced Technologies.

Bron:CNET