1 min

Als CEO van Microsoft kan je ook fouten maken, dat heeft de nieuwe CEO, Satya Nadella, nu ook bewezen. Hij was te gast op een conferentie om vrouwen carrièreadvies te geven en zei dat vrouwen niet om salarisverhoging moeten vragen, omdat ze dat vanzelf krijgen, als ze dat verdienen.

De CEO van Microsoft, Satya Nadella, was gisteren te gast op de Grace Hopper Celebration of Women in Computing-conferentie, waar topmannen worden uitgenodigd om carrièreadvies te geven aan vrouwen in de IT-industrie. We gaan er maar vanuit dat zijn advies goed bedoeld was, maar zo kwam het niet over. Hij zei dat vrouwen niet om salarisverhoging moeten vragen, omdat ze dat vanzelf zullen krijgen, mits ze het ook verdienen.

De opmerking viel volledig verkeerd aangezien er wereldwijd flink wat ongelijkheid is in salarissen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen moeten wel degelijk vaak vragen om salarisverhoging omdat ze het anders simpelweg niet krijgen. Inmiddels heeft Nadella zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij de vraag volledig verkeerd heeft beantwoord. Ook is hij voorstander van gelijke salarissen tussen mannen en vrouwen en moeten vrouwen er gewoon om vragen als ze vinden dat ze er recht op hebben.