2min

Tags in dit artikel

, , ,

De CEO van Microsoft, Satya Nadella, heeft het team waarmee hij de komende jaren van Microsoft een mobile & cloud first-bedrijf wil maken verder opgebouwd. Mede door de reorganisatie van Ballmer vorig jaar zijn er flink wat wisselingen van positie geweest, ook zijn er een aantal grote namen verdwenen. Het gevolg is echter wel dat Nadella een vrij nieuw maar zeer ervaren team heeft weten samen te stellen.

Het complete leidinggevende team van Microsoft is het afgelopen jaar op de schop gegaan en er hebben flink wat verschuivingen plaatsgevonden. Op dit moment wordt dat van de buitenkant nog steeds gezien als vernieuwing aangezien de nieuwe mensen allemaal de broodnodige ervaring meebrengen. Wel moet Microsoft uitkijken dat het niet blijft schuiven met mensen.

Nadella laat vandaag in een memo weten dat hij Scott Guthrie benoemd heeft tot Executive Vice President van de Cloud en Enterprise divisie, waarover hij eerst zelf leiding gaf. Guthrie zal zich dan ook direct bij Nadella moeten verantwoorden.

Phil Spencer gaat onder de leiding van Terry Myerson aan de gang als manager van de Xbox-divisie. Hij zal de Xbox-, Xbox Live- en Microsoft Studio-teams moeten samenvoegen en de ontwikkelaars binnen deze nieuw te vormen divisie aansturen. Microsoft kiest ervoor om alle Xbox-diensten en de game-ontwikkeling samen te voegen.

Tot slot zal Stephen Elop bij Microsoft aan de gang gaan als Executive Vice President van de Microsoft Devices-divisie, hieronder vallen de Windows Phone-toestellen en Surface-tablets. Elop zal echter pas aan de gang gaan als de overname van Nokia geheel is afgerond. Elop is nu nog werkzaam bij Nokia, maar heeft wel een verleden bij Microsoft. Elop zal straks ook direct verantwoording afleggen bij Nadella, de twee kennen elkaar al goed uit het verleden. Nadella laat in de memo weten ernaar uit te kijken weer met hem te kunnen samenwerken.

Nadella sluit de memo af met de melding dat er alles aan wordt gedaan om Microsoft goed te laten gedijen met de nieuwe doelstellingen in de markt voor mobiele apparaten en de cloud.