2min Devices

Splitsing van HP in twee bedrijven al doorgevoerd

De splitsing van HP in twee afzonderlijke bedrijven is inmiddels al doorgevoerd, officieel is het echter nog niet zover. Pas op 1 november zullen de bedrijven als twee afzonderlijke entiteiten de markt op gaan. Op de achtergrond is de splitsing echter al sinds 1 augustus een feit. De komende maanden zijn bedoeld om eventuele problemen op te lossen.

HP gaat verder als twee afzonderlijke bedrijven, namelijk Hewlett-Packard Enterprise en HP Inc. Eerst genoemde zal worden geleid door Meg Whitmen, de huidige CEO van HP, en zal zich richten op datacenterhardware en enterprisediensten. Het tweede bedrijf, HP Inc, wordt geleid door Dion Weisler, de huidige vice-voorzitter van HP en zal pc’s, printers en andere consumenten hardware verkopen.

De splitsing werd vorig jaar aangekondigd en zal op 1 november ook echt een feit zijn. HP heeft ervoor gekozen alle systemen al op 1 augustus los te koppelen zodat het een paar maanden kan proef draaien en mogelijke problemen nog kan oplossen. Voor de splitsing moesten maar liefst 750 IT-systemen uit elkaar worden gehaald. Uiteindelijk had HP ook de medewerking nodig van duizenden klanten. HP heeft drie dagen lang vrijwel alle systemen plat moeten leggen om de splitsing mogelijk te maken, dat heeft verder geen gevolgen gehad voor de bedrijfsvoering omdat veel klanten op voorhand waren geïnformeerd.

Na 1 november zal duidelijker worden wat de toekomststrategie is van beide bedrijven.