Honor heeft zichzelf gisteren gepresenteerd voor de Europese markt. Techzine heeft na de persconferentie nog de mogelijkheid gehad om enkele vragen te stellen en de topmensen van Honor te verleiden tot enkele ambitieuze uitspraken. Zo wil het bedrijf onder meer in de komende twaalf maanden twee miljoen smartphones in Europa verkopen.

Honor moet naast Huawei de Europese smartphone-markt gaan veroveren, met een compleet nieuwe strategie. Bij het veroveren van de markt horen ook doelstellingen, een van de doelstellingen van Honor is om in de komende twaalf maanden twee miljoen smartphones in Europa te verkopen. Verder maken de toestellen van Honor nu nog gebruik van een verouderde versie van Emotion UI, het bedrijf wil binnen twee maanden voorzien in een update naar Emotion 3.0, de meest recente versie.

Ook heeft het bedrijf laten weten dat het in China gewoon door zal gaan onder de naam Huawei Honor en dat niet alle toestellen die in China uitkomen naar Europa komen. Wel wil Honor het gat tussen de lanceerdatum in China en in Europa verkleinen. De bedoeling is dat de toestellen uiteindelijk (vrijwel) gelijktijdig verschijnen. Nu zien we bij Huawei vaak dat er enkele maanden tussen zit.

Verder gaat Honor zich in elk geval het komende jaar misschien zelfs nog wat langer richten op smartphones met een prijskaartje tussen ongeveer 100 en 300 euro. Honor heeft geen plannen om daar flink onder of boven te gaan duiken. Uiteindelijk wil het bedrijf op de lange termijn wel smartphones met een wat hoger prijskaartje uitbrengen.

Honor heeft als visie dat het klanten wil binden, mensen moeten verliefd worden en er zoveel affectie mee krijgen, dat hun volgende smartphone wederom een Honor-product wordt. Het bedrijf hoopt dat te bereiken door heel goed naar de gebruikers te luisteren en de toestellen en software snel aan te passen op basis van de ontvangen feedback van gebruikers.

Ook zal het bedrijf in 2015 met meerdere tablets op de markt komen, die zullen ook in Nederland te koop zijn. Er zijn nog geen specificaties van deze tablets bekendgemaakt, wel dat ze de simpele naam Honor Tablet dragen. Naast tablets onderzoekt het bedrijf ook producten zoals settopboxen, smart TV’s en wearables. Voor deze categorieën zijn op dit moment geen concrete plannen.

De de Honor 6, Honor’s eerste toestel op de Europese markt, is vanaf vandaag te koop. In november zal ook de goedkopere Honor 3C volgen.

Lees meer