2min

Gedurende een periode van twee weken zullen Apple en vooraanstaande ontwikkelaars een deel van de inkomst vanuit de App Store doneren aan Product RED, een fonds dat zich inzet voor de bestrijding van AIDS.

Verschillende ontwikkelaars doen mee met Apps & Games for RED. Mensen die geld uitgeven aan apps als Angry Birds, Clear, Clash of Clans, Cut the Rope, De Sims, FIFA 15, Monument Valley, Paper, Rayman Fiesta Run en Threes (review) dragen op deze manier een steentje bij aan Product RED, een onderdeel van The Global Fund.

In totaal zijn er 25 apps die speciale content voor Product RED bieden. Alle opbrengsten vanuit deze apps gaan naar het goede doel. Daarnaast heeft Apple zelf ook beloofd een deel van alle opbrengsten vanuit de offline en online Apple Stores te doneren. Het gaat daarbij om inkomsten op 28 november en 1 december, traditioneel gezien de dagen waarop het Amerikaanse merk het meest verkoopt. Het is niet duidelijk wat voor percentage Apple zal afdragen.

Zanger Bono, wie oprichter van Product RED is, meldt: "Apple wil niet alleen AIDS bestrijden, maar ook een voorbeeld stellen voor bedrijven. Ze hebben al 75 miljoen dollar aan The Global Fund uitgekeerd met dank aan eerdere acties. Ik ben erg trots op onze samenwerking."


Op Apple’s website is meer informatie te vinden over Apple’s samenwerking met Product RED. Apple verkoopt gedurende het hele jaar producten met het Product RED-label, waarvan een deel van de aanschafprijs naar het goede doel gaat.