1 min

Bronnen rond de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung laten weten dat veel personeelsleden toch wel nerveus zijn over hun baan. Verwacht wordt dat begin december een reorganisatie wordt aangekondigd waarbij er in het management flink wat managers worden vervangen, daarnaast bestaat de kans dat er flink wat banen worden geschrapt door de financiële resultaten.

Samsung gaat dit jaar flink wat minder winst maken dan de afgelopen jaren, de smartphone-divisie van Samsung draait veel minder goed dan verwacht en zal uitkomen op het slechtste resultaat van de afgelopen drie jaar. De winst daalde met maar liefst 74 procent. Dat vraagt natuurlijk om wijzigingen in strategie maar ook in management.

De grote vraag is nu wie er mag vertrekken, wie er op promotie kan rekenen en welke banen mogelijk geheel geschrapt gaan worden is nog onduidelijk. Begin december worden de eerste aankondigingen verwachten, tot die tijd blijft het vooral heel spannend bij Samsung. Volgens bronnen bij het bedrijf komen veel managers niet meer aan werken toe en worden belangrijke beslissingen even uitgesteld tot er meer duidelijk is over de toekomst.

De kans is groot dat in elk geval JK Shin het veld moet ruimen, hij geeft leiding aan de mobiele divisie van Samsung die verantwoordelijk is voor de slechte resultaten. Concurrenten als Huawei, Lenovo en Xiaomi komen in hoog tempo dichterbij.