‘Samsung wil 10.000 mensen ontslaan op hoofdkantoor in Seoul’

Samsung zou bezig zijn met het voorbereiden van een grote ontslagronde waarbij 10 procent van het personeel op het hoofdkantoor in Seoul zal worden ontslagen. Dat meldden Koreaanse kranten, reden voor het ontslag zou de steeds zwakkere positie op de smartphonemarkt zijn.

Samsung heeft moeite om de concurrentiestrijd te voeren met Apple en nieuwe Chinese fabrikanten. Het bedrijf was jarenlang enorm succesvol maar het is moeilijk om die positie vast te houden. Samsung gaat zich dan ook meer richten op high-end toestellen en minder op de onderkant van de markt. Dit zal het bedrijf echter wel wat marktaandeel gaan kosten, maar hopelijk zal de winst stijgen doordat de winst per toestel gaat stijgen.

Om nog wat verder de kosten te drukken gaat Samsung snijden in zijn personeelsbestand, op de afdelingen HR, PR en financiën zullen de nodige banen worden geschrapt. In totaal werken er op het hoofdkantoor in Seoul 98.999 mensen (cijfers van 30 juni), wat zou betekenen dat er bijna 10.000 banen worden geschrapt.

Samsung wilde niet reageren tegenover de Koreaanse kranten en ook niet tegenover Bloomberg. Nu de fabrikant moeite heeft op de smartphonemarkt zijn er al wat stappen genomen, waaronder het verlagen van de prijs van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (review). Dat moet zorgen voor een extra boost in verkopen. De afgelopen maanden gaat het echter niet zoals verwacht en heeft Samsung al 40 miljard dollar aan waarde verloren op de beurs. Snijden in de kosten is dan een alternatief wat veel bedrijven hanteren en snijden in personeel is dan het makkelijkste.

Bron:Bloomberg