1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft tegen de verwachtingen in bekendgemaakt dat er geen grote veranderingen in de top staan te gebeuren. Vorige week werd veelvuldig gespeculeerd dat J.K. Shin, topman van de mobiele divisie, het veld zou moeten ruimen vanwege de recente tegenvallende verkoopcijfers. Het bestuur van het bedrijf ziet daar echter van af.

Jaarlijks wordt door het Zuid-Koreaanse bedrijf bekeken of alle poppetjes nog wel op de juiste plek zitten en dit jaar werd er min of meer op gerekend dat J.K. Shin zou worden ontheven van zijn taak als topman van de mobiele afdeling. Shin zou worden vervangen door B.K. Yoon, wie momenteel al de elektronica-afdeling overziet.

Maar het bestuur van Samsung heeft toch gekozen voor continuïteit en zodoende blijft Shin in zijn positie. Volgens analisten zou het behoud van Shin ook te maken hebben met de gezondheid van Samsung’s voorzitter Lee Kun-hee, wie al sinds mei in het ziekenhuis ligt na een hartaanval. Zonder de voorzitter zouden dergelijke grote beslissingen door zijn vervanger en zoon Jay Y Lee op de lange baan zijn gesloten.

De afgelopen kwartalen zag Samsung de prestaties steeds verder achteruit gaan. Het afgelopen kwartaal kelderde de winst met zo’n 60 procent, de mobiele afdeling zag de inkomsten met 74 procent krimpen. Het is nog niet uitgesloten dat er personeel ontslagen moet worden om de verliezen op te vangen, binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf zou veel onrust bestaan vanwege de dreigende maatregelen.