Uit een vacature van Apple blijkt dat het bedrijf al druk bezig is met de voorbereiding van een lancering van de betaaldienst Apple Pay in Europa, Afrika, India en het Midden-Oosten. Apple is op zoek naar een stagiair die zich bezig zal houden met de uitrol.

Apple vermeldt in de vacature dat Londen de uitvalsbasis van de nieuwe stagiair zal zijn. In de vacature wordt ook duidelijk vermeld dat het nieuwe Apple Pay-team zal meewerken aan de uitrol in Europa, Afrika, India en het Midden-Oosten, er kan dus weinig twijfel bestaan over Apple’s intenties om ook Europa aan te doen.

Vooralsnog is Apple Pay alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Apple ondersteunt momenteel 90 procent van de kaarten waarmee betaald wordt in het thuisland. Met Apple Pay kan via NFC en Touch ID een veilige betaling worden uitgevoerd met een iPhone 6 (review) of iPhone 6 Plus (review) en de toekomstige Apple Watch. Het doel van Apple is om met deze dienst de nood voor een portemonnee te elimineren.

Wanneer Apple besluit om de poorten richting Apple Pay ook in Europa te openen is nog geheel onduidelijk, maar de vacature laat blijken dat er in ieder geval aan gewerkt wordt.