1 min

Tegenover verschillende media heeft creditcardmaatschappij Visa aangegeven dat wordt getracht om Apple Pay naar Europa te halen. Het contactloze betaalsysteem werkt exclusief met de iPhone 6, iPhone 6 Plus en Apple Watch.

Apple kondigde Apple Pay aan tijdens een persconferentie eerder deze week. Via NFC en Touch ID kunnen gebruikers met hun iPhone 6 en iPhone 6 Plus draadloos betalen, de Apple Watch maakt gebruik van een cijferslot en een sensor die in de gaten houdt of het horloge niet van pols is verwisseld. Vooralsnog wordt Apple Pay alleen in de Verenigde Staten aangeboden.

Visa heeft aangegeven dat het probeert om Apple Pay snel naar Europa te halen. Een termijn is er echter nog niet, tegenover TechRadar geeft Visa aan dat het sowieso pas in 2015 zal gebeuren. Ook is onduidelijk of andere creditcardaanbieders en banken het ook zien zitten. Apple Pay is ook te gebruiken met debetkaarten, in Europa zijn dit soort passen veel gebruikelijker dan in de Verenigde Staten.

Pedro Sousa van Visa geeft over de veiligheid van Apple Pay aan dat het allemaal wel snor zit. "Er is geen reden om bezorgd te zijn. Op de apparaten en de systemen van Apple zullen geen gegevens over betaalkaarten worden opgeslagen. Er wordt gebruik gemaakt van unieke tokens." Een token is in Apple’s systeem maar eenmaal bruikbaar.