1 min

Apple is naar verluidt eind vorig jaar gestopt met de ontwikkeling van een eigen televisietoestel. In totaal zou Apple maar liefst 10 jaar bezig zijn geweest met de ontwikkeling van een eigen televisie maar tot een eindproduct kwam het nooit. Vorig jaar werd besloten de stekker uit het project te trekken.

Apple zou gestopt zijn met de ontwikkeling van een eigen televisie omdat deze te weinig meerwaarde zou bieden ten opzichte van bestaande partijen in de markt. In plaats daarvan richt Apple zich nu op de ontwikkeling van een nieuwe Apple TV, een settopbox met onder andere een streamingdienst voor televisiekanalen. Deze nieuwe Apple TV wordt over enkele weken gepresenteerd tijdens Apple’s eigen ontwikkelaars conferentie, WWDC.

Apple zou overigens wel verschillende prototypes hebben ontwikkeld van een Apple televisie en Steve Jobs heeft zich nog uitvoerig bemoeit met de ontwikkeling van deze prototypes. Zo was er een prototype van glas waarop het beeld werd geprojecteerd met lasers, de beeldkwaliteit liet echter te wensen over en het stroomverbruik was vrij hoog. In recentere prototypes werkte Apple net als LG en Samsung aan Ultra HD-televisies met een 4K-schermresolutie. Toch komt er geen televisie van Apple op de markt omdat het bedrijf zich onvoldoende kan onderscheiden, in plaats daarvan verscheen wel de Apple Watch vorig jaar op de markt. Welke andere nieuwe producten Apple nog in petto heeft is even afwachten, in elk geval een streaming muziekdienst.