Samsung investeert fors in productie kleine gebogen OLED-schermen

Samsung gaat 4 biljoen Koreaanse won (3,2 miljard euro) investeren in nieuwe productielijnen voor OLED-schermen. Volgens een woordvoerder van Samsung Display zullen de nieuwe productielijnen vooral schermen gaan produceren voor smartphones en tablets. De investeringen worden gedaan van 2015 tot en met 2017.

Met een investering van ruim 3 miljard euro in extra productielijnen is het duidelijk dat Samsung zijn productiecapaciteit flink opvoert. Dit zou kunnen betekenen dat veel Samsung-smartphones en -tablets de komende jaren gaan beschikken over betere schermen wat hun smartphone-divisie weer een boost kan geven. Het kan ook zijn dat Samsung nieuwe klanten heeft voor zijn OLED-schermen, zo gebruikt Apple nog steeds LCD-schermen in zijn iPhones en iPads, maar mocht dit bedrijf overstappen op OLED dan zal Samsung zijn capaciteit ook moeten vergroten.

Analisten verwachten echter dat Samsung vooral meer gebogen OLED-schermen wil produceren zoals die van de Galaxy Note Edge. Hiermee heeft Samsung iets unieks ten opzichte van de meeste andere smartphone-fabrikanten en doordat het bedrijf zich kan onderscheiden kan het volgens analisten ook meer toestellen verkopen.

Naast een investering van ruim 3 miljard euro in productielijnen voor OLED-schermen gaat Samsung maar liefst 12 miljard euro investeren in een nieuwe chipfabriek waarvan de bouw dit jaar nog moet starten. Deze nieuwe chipfabriek moet in de tweede helft van 2017 klaar zijn en zal alle Samsung-chips gaan produceren die vanaf 2018 gebruikt gaan worden in smartphones en tablets.

Bron:Reuters