Uit een rapport van OpenSignal komt naar voren dat het in Nederland goed is gesteld met de 4G-dekking. Inmiddels hebben we drie actieve 4G-netwerken die allemaal landelijke dekking nastreven en er is een vierde op komst. In de meeste andere landen is het slechter gesteld, Nederland staat nu op de vijfde plaats.

Het land met de beste 4G-dekking is Zuid-Korea gevolgd door Japan, Koeweit, Hong Kong en vervolgens Nederland. OpenSignal maakt deze rapporten op basis van de informatie die het ontvangt van gebruikers, die kunnen met een app van OpenSignal hun signaal en snelheid meten.

Volgens OpenSignal heeft KPN het best dekkende 4G-netwerk van Nederland met een dekkingspercentage van 90 procent. Vodafone volgt op de voet met 80 procent en T-Mobile blijft op dit moment steken op 65 procent, maar dat bedrijf zit nog midden in de uitrol van zijn 4G-netwerk. Tele2 is op de achtergrond ook druk bezig met zijn eigen 4G-netwerk en dat moet binnenkort beschikbaar gaan komen in de randstad en volgend jaar ook landelijke dekking hebben. Dan schuift Nederland waarschijnlijk weer wat omhoog op de lijst.

Opvallend is dat grote landen als Australië en de Verenigde Staten ook hoog op de lijst staan. Australië staat op plek negen en de Verenigde Staten volgt Nederland op de voet met de zesde plaats.

Qua snelheid scoort Nederland gemiddeld, op het 4G-netwerk van T-Mobile is de gemiddelde snelheid ongeveer 20 Mbit, bij Vodafone ligt de snelheid rond de 14 Mbit en bij KPN rond de 10 Mbit.