1 min

Huawei heeft de afgelopen tijd verschillende goede Samsung mensen weten te overtuigen om de overstap te maken naar het Chinese merk. Huawei zou vooral interesse hebben in technisch personeel dat gespecialiseerd is in userinterface en gebruikservaring. Ook chipontwerpers zouden hoog op het lijstje staan van Huawei.

De KoreaTimes meldt dat Huawei actief bezig is om Samsung-technici goede aanbiedingen te doen, waarbij ze flink wat meer salaris krijgen maar ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inmiddels zouden al een aantal interface- en chipontwerpers de overstap hebben gemaakt naar het Chinese bedrijf.

Waarschijnlijk gaan we de effecten hiervan niet vandaag merken als Huawei zijn nieuwe vlaggenschip presenteert, maar mogelijk wel bij toekomstige smartphones van het merk.

Huawei hoopt door getalenteerde mensen bij Samsung weg te halen een grote stap voorwaarts te kunnen maken. Voornamelijk op het gebied van chipontwerpen kan Huawei nog grote stappen maken. Verder zou Huawei het prettig vinden dat Samsung-medewerkers vaak goed Engels spreken, iets wat bij het Chinese bedrijf nog weleens te kort schiet.

Huawei wil een van de grotere smartphonemerken worden en is druk bezig om marktaandeel te veroveren. Het afgelopen jaar verkocht het bedrijf 75 miljoen smartphones, dit jaar moeten dat er 100 miljoen worden. Daarvoor zal Huawei ook innovatiever moeten worden en meer technologieën moeten gaan ontwikkelen. Voor Samsung zijn de nieuwe opkomende Chinese merken een grote concurrent, voornamelijk Huawei en Xiaomi doen het erg goed in China.