1 min

Samsung schijnt op 1 april een team samengesteld te hebben van 200 werknemers die zich allemaal gaan inzetten voor Apple. Het zijn deze keer geen juristen of advocaten, maar werknemers die daadwerkelijk wat bijdragen aan Apple-producten. Deze 200 werknemers gaan exclusief voor Apple werken aan de schermen die in de toekomst gebruikt worden in iPads en Macbooks.

Een analist van IHS, Jerry Kang, meldt dat Samsung een team van 200 werknemers heeft samengesteld die verantwoordelijk worden voor de productie van de beeldschermen voor Apple-producten. Apple zou de overstap willen gaan maken naar AMOLED-schermen en Samsung wordt de belangrijkste leverancier.

Samsung zou in elk geval alle iPads en Macbooks in de toekomst gaan voorzien van schermen, maar het is echter ook niet uitgesloten dat Samsung de productie van schermen voor de Apple Watch en iPhone voor zijn rekening gaat nemen.

Behalve de schermen voor nieuwe Apple-producten maakt Samsung ook de Apple A9-processor en de geheugen- en opslagchips. In de volgende Apple-producten zitten waarschijnlijk weer flink wat Samsung-onderdelen.