IBM opent tweede datacenter in Nederland voor clouddiensten

SoftLayer, een dochteronderneming van IBM, heeft in Almere zijn tweede datacenter van Nederland geopend. Het tweede datacenter moet de nodige extra capaciteit bieden om te voorzien in de snelle groei van IBM’s clouddiensten.

Het datacenter in Almere is direct verbonden met alle andere datacenters van SoftLayer over de rest van de wereld, zodat er snel, eenvoudig en veilig data uitgewisseld kan worden. Naast het datacenter in Almere had SoftLayer al een een datacenter in Amsterdam voor IBM’s clouddiensten. Het tweede datacenter zorgt voor een mogelijkheid om data nog beter redundant op te slaan en te voorzien in een lokaal cloudaanbod.

SoftLayer heeft in vrijwel alle werelddelen datacenters geopend om de IBM Cloud in de lucht te houden. Alleen Afrika ontbreekt nog op het lijstje. SoftLayer heeft datacenters in Australië, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en uiteraard Europa.

IBM heeft in Nederland onder andere KPN als klant. De telecomoperator levert zelf ook clouddiensten via de infrastructuur van SoftLayer. Met het nieuwe datacenter is er weer voldoende capaciteit om te groeien en hoeft KPN zich daar geen zorgen meer over te maken. IBM besloot in 2013 om SoftLayer over te nemen, sinds de overname heft IBM al 13 nieuwe datacenters geopend wereldwijd. De uitbreiding is echter nog niet voltooid, IBM wil dit jaar nog enkele datacenters gaan toevoegen.