Ziggo is na de fusie met UPC de grootste internetprovider van Nederland. Het nieuwe ziggo is goed voor 43,9 procent van alle breedbandaansluitingen in Nederland, dit terwijl KPN met dochterondernemingen Telfort en XS4ALL niet verder komt dan 40,1 procent.

Het totaal aantal breedbandinternet aansluitingen in Nederland ligt nu iets boven de 7 miljoen. Het afgelopen jaar steeg het aantal aansluitingen met 1,1 procent wat voornamelijk te danken is aan de uitrol van glasvezel. Hoewel Ziggo nu een groter klantenbestand heeft dan KPN, is KPN wel druk bezig om de concurrentiestrijd te winnen. Het afgelopen kwartaal wist KPN 35.000 nieuwe klanten binnen te slepen en Ziggo slechts 10.000.

Ziggo heeft door de fusie ook fors moeten inleveren, het verloor in totaal zo’n 75.000 klanten. Er zijn ook nog steeds klachten bij veel Ziggo-klanten, zo heeft Ziggo de tarieven van verhoogt van zowel de oude Ziggo-klanten als de oude UPC-klanten, terwijl het aantal storingen is toegenomen, er wordt vooral geklaagd over televisiestoringen.

Het is wel opmerkelijk dat KPN nu niet langer de dominantste partij is maar wel zijn netwerk moet open houden voor concurrenten, terwijl Ziggo dit niet hoeft. Daar komt mogelijk wel binnenkort verandering in.