2min

KPN is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe televisiedienst genaamd KPN Play. KPN Play biedt de mogelijkheid om online televisie te kijken vanaf elke locatie, verbinding en apparaat. Naast het bieden van live-televisie wil KPN ook de concurrentie aangaan met Netflix door on-demand series en films aan te bieden. Om dat kracht bij te zetten wordt er nu een dramaserie geproduceerd die exclusief via Play te zien zal zijn.

Met KPN Play zoekt het bedrijf dus niet alleen de concurrentie met bestaande televisie-aanbieders zoals Ziggo, maar ook met on-demand diensten zoals Netflix en Videoland. KPN kiest ervoor om geen samenwerking aan te gaan maar het volledig zelf op te zetten, of dat haalbaar is in Nederland zal de tijd gaan leren. Videoland heeft recent zijn eerste eigen serie beschikbaar gemaakt, genaamd "Zwarte Tulp".

De dramaserie die exclusief voor KPN Play wordt geproduceerd lijkt vooral over politiek te gaan, de naam van de serie draagt de naam Brussel en gaat onder andere over een Nederlandse Eurocommissaris en een beroepsmilitair bij de NAVO. De serie is geschreven door Leon de Winter en wordt geproduceerd door Endemol Shine. Welke acteurs in de serie gaan spelen is nog niet duidelijk, op dit moment wordt de cast nog gezocht en de locaties uitgezocht. De bedoeling is dat de serie eind 2016 in premiere gaat bij KPN Play.

Naast het produceren van een eigen serie wil KPN ook inzetten op het aanbieden van muziek en sport. Zo heeft KPN een overeenkomst gesloten met Mojo Concerts en het Amsterdam Dance Event, zodat het de nodige concerten kan aanbieden. Daarnaast is KPN in gesprek met enkele andere partijen, daarover hoopt KPN binnenkort meer bekend te maken.

KPN Play moet dit najaar beschikbaar gaan komen.