1 min

Nokia zou de voorkeur hebben uitgesproken om Nokia Here te verkopen aan het consortium van Duitse autofabrikanten. Het bedrijf blijft wel in gesprek met alle partijen maar het heeft wel een duidelijke voorkeur kenbaar gemaakt. Het consortium van Duitse autofabrikanten staat echter nog open voor meer deelnemers om de kosten te delen.

Nokia heeft naar verluidt aan alle geïnteresseerde partijen laten weten dat hun voorkeur uit gaat naar het consortium van Duitse autofabrikanten, wel blijft Nokia met alle partijen in gesprek want de vraagprijs van 4 miljard euro is tot op heden niet geboden. De Duitse autofabrikanten zouden een bod hebben gedaan van 3 miljard euro. Daarnaast is het goed om de druk erop te houden bij de autofabrikanten.

Een ander consortium waar onder andere Apax, Baidu (Chinese Google) en Uber in zitten overwegen nu om zich aan te sluiten bij de Duitse autofabrikanten om één groot consortium te vormen. Daarbij kan de vraagprijs van 4 miljard euro makkelijk betaald worden en kunnen alle bedrijven ook kosten besparen.

Het consortium van autofabrikanten bestaat uit Audio, BMW en Daimler, zij staan nog open voor nieuwe partners maar hoeveel partners is niet helemaal duidelijk. Ook verschillende andere bedrijven overwegen nog om mee te doen voor een minderheidsaandeel, waaronder Microsoft.