Google’s eigen zelfrijdende auto nu ook op de openbare weg te vinden

Google is de laatste jaren druk bezig met het ontwikkelen van technologie voor zelfrijdende auto’s. Ook heeft Google een klein autootje ontwikkeld wat zelf kan rijden, dat kleine autootje is nu ook op de openbare weg te vinden. De autootjes doen testritten op de openbare weg in Mountain View. Het stadje in Silicon Valley waar Google is gevestigd.

Google rijdt al jaren op de openbare weg met zelfrijdende auto’s van andere merken. Zo zijn er aangepaste Lexus en Prius-auto’s die al meer dan een miljoen kilometer hebben afgelegd. Daarbij zit er echter altijd iemand achter het stuur die kan ingrijpen indien dat nodig mocht zijn.

Nu gaat Google met de eigen zelfrijdende auto’s testen doen in Mountain View, in deze auto’s zit volgens het originele ontwerp geen stuur, gaspedaal of rem. Google heeft voor deze testen wel een stuur en pedalen toegevoegd en zal er een medewerker in zitten die kan ingrijpen. De auto’s zijn verder gelimiteerd op maximaal 40 kilometer per uur. Google verzoekt zijn stadsgenoten de auto’s mee in de gaten te houden en reacties achter te laten over het experiment.

Op termijn is het de bedoeling dat de autootjes echt zelf gaan rijden zonder bestuurder. Google zal echter het gemeentebestuur nog moeten overtuigen voordat dit wordt toegestaan.

Bron:Google+