1 min

Apple zou het jaren geleden als eens geprobeerd hebben, maar nu wordt er samen met concurrent Samsung en de grote telecomproviders overlegt om de simkaart af te schaffen. In plaats daarvan moet de simkaart ingebouwd worden in het toestel en kan de gebruikers overstappen naar een andere provider zonder de simkaart te hoeven wisselen.

De overkoepelende organisatie van telecomproviders GSMA zou in gesprek zijn met Apple en Samsung om de simkaart af te schaffen. Deze twee fabrikanten hebben samen het grootste deel van de markt in handen en kunnen samen met de providers grote stappen zetten.

Apple wilde naar verluidt jaren geleden al af van de simkaart en deze gewoon in het toestel bouwen, toen zou dat op het verzet hebben gestuit en is Apple begonnen om de simkaarten steeds kleiner te maken. Nu lijkt het samen met Samsung op te trekken om de simkaart uit te roeien.

Waarschijnlijk kondigt de GSMA op korte termijn aan dat de simkaart gaat verdwijnen en dat Apple en Samsung-toestellen zullen gaan leveren met een ingebouwde simkaart. Hierbij kan de gebruiker straks eenvoudig overstappen op een andere provider zonder dat de simkaart hoeft te worden verwisseld. Hoe je straks verbinding maakt met de juiste provider is nog niet helemaal duidelijk, maar hiervoor wordt waarschijnlijk een standaard ontwikkeld.

De grotere providers zouden deelnemen aan het overleg om de simkaart af te schaffen en zouden bereid zijn dit te gaan ondersteunen. Onder deze providers zouden zich onder andere AT&T, Deutsche Telekom en Vodafone bevinden.