1 min

De trotse eigenaars van een Ultra HDTV zullen bij Netflix maandelijks een extra bijdrage moeten leveren om content met de hoogste resolutie te bekijken. In onze regio ligt de prijs voor Ultra HD-content op 11,99 euro per maand.

De prijs van een Ultra HD-abonnement ligt zo’n 30 procent hoger dan het normale abonnement, dat 8,99 euro per maand bedraagt. Bij dat abonnement krijgt de consument de content in Full HD aangeleverd. Er is tevens een abonnement met de lagere SD-resolutie, voor een euro minder.

De hogere prijs voor Ultra HD-content geldt overigens enkel voor nieuwe klanten, bestaande abonnementen blijven tot augustus 2016 even duur. Een bijkomend voordeel van het duurste abonnement is dat er vier apparaten tegelijkertijd content mogen streamen, in plaats van drie.

Ultra HD wordt de komende jaren waarschijnlijk de nieuwe standaard, maar is nu nog erg in opkomst. Het streamen van dergelijke content kost Netflix meer capaciteit en daarom is de prijsverhoging niet geheel onverwachts. Vooralsnog is het aanbod in Ultra HD echter relatief klein. Netflix’ eigen series zijn in Ultra HD verkrijgbaar, maar daarbuiten is het aanbod nog relatief schaars.