Microsoft heeft opnieuw een startup overgenomen dat een Android-app in ontwikkeling heeft, het gaat om Double Labs, het bedrijf achter het Echo Notification Lockscreen. Deze app is een zogenaamde Android-launcher en is helemaal gericht op een snel en beter tonen van notificaties. Wat Microsoft precies wil met het bedrijf is nog onduidelijk.

Microsoft investeert opnieuw in het Android-ecosysteem van concurrent Google, de techgigant uit Redmond heeft de startup Double Labs overgenomen, dat bedrijf is verantwoordelijk voor het Echo Notification Lockscreen. Hoeveel Microsoft precies betaalt voor het bedrijf is niet bekendgemaakt. Het zou kunnen dat Microsoft een tweede Android-launcher op de markt gaat brengen naast Arrow, een andere optie is dat beide lockscreens worden samengevoegd en tot slot zou Microsoft de functionaliteiten mogelijk willen vertalen naar Windows 10.

Het is in elk geval opvallend dat Microsoft blijf investeren in andere mobiele besturingssystemen. Dat het bedrijf actief wil zijn op Android en iOS met zijn Office-software en met e-mail-apps is niet zo heel vreemd. De investeringen die Microsoft doet in Android-launchers zijn echter moeilijker te snappen, want het is niet duidelijk wat het bedrijf daarmee hoopt te bereiken.

Tot slot moet Microsoft nog steeds Windows 10 Mobile op de markt brengen, het eigen mobiele besturingssysteem. Wij zijn vooral benieuwd waar de meeste prioriteit ligt bij Microsoft, bij het eigen mobiele besturingssysteem of bij Android en iOS.