1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft verplaatst meerdere teams naar een nieuwe bedrijfsafdeling: Android Microsoft Platform and Experience. Android speelt een steeds grotere rol in de toekomst van Windows.

De techgigant brengt meerdere Android developers samen in een nieuwe afdeling. Een deel van de developers werkte eerder voor Microsoft Mobile Experiences, een afdeling voor zowel Android als iOS. De nieuwe afdeling focust exclusief op integraties van Android en Windows.

Panos Panay, Chief Product Officer bij Microsoft, deelde het nieuws in een interne memo. Website WindowsCentral kreeg de memo in handen. Microsoft bevestigde de reorganisatie in een officiële reactie.

Android en Windows

Volgens anonieme bronnen van WindowsCentral heeft Microsoft grote toekomstplannen voor Android en Windows. De besturingssystemen zouden in de komende jaren steeds meer naar elkaar toe groeien, vergelijkbaar met de verhouding tussen iPhones en Macs.

De nieuwe bedrijfsafdeling is een thuis voor teams die eerder werkten aan integraties van Android en Windows, waaronder Phone Link, Surface Duo OS en Microsoft Launcher. Phone Link is de nieuwe naam van Your Phone. De Windows 11 app maakt het mogelijk om foto’s en meldingen tussen Android- en Windows-devices te synchroniseren.

De reorganisatie is niet de enige indicatie van een groeiende focus op Android. In februari introduceerde Microsoft meer dan 1.000 Android apps voor Windows-gebruikers in de VS.